- YURT DIŞI OTURUM VE GÖÇMENLİK DANIŞMANLIĞI -

Macleans: Kanadalı Olmak İçin En İyi Zaman Şimdi

kanada-mutlu-cocuk

EKSPER’İ TAKİP EDİN

Twitter
Facebook

Birçok global ölçüye göre Kanada, diğer ülkelere kıyaslandığında temel haklar ve yaşam standardı alanında öne çıkıyor. MACLEANS’in incelemesinden Kanada’nın diğer ülkelere kıyasla bazı üstünlükleri:

EMLAK SEKTÖRÜ: En geniş Evler Kanada’da
OECD’nin yakın zamanda yayınadığı geniş bir araştırma sonucuna göre ortalama bir Kanada evinde kişi başına 2,5 oda düşüyor. Bu değer  OECD üyesi 34 ülke ortalaması olan 1,6′nın oldukça üzerindeyken ABD’nin 2,3 ortalamasından da yüksek.

GÖÇMENLİK: Yeni Bir Yaşam İsteyenler İçin Cazibe Merkezi
Kanada, göçmenlere ve vatandaşlara her alanda eşit haklar, özgürlükler ve fırsatlar veren lider ülkelerden birisi. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre ülkenin en varlıklı (Mal varlığı 1 Milyon Kanada Doları veya üzeri olan) ailelerinin %30′u yeni göçmenlerden oluşuyor.  Üstelik bu ailelerin %95′i tüm varlıklarını Kanada’da oluşturmuş aileler.

İŞ DÜNYASI: Kanada, Amerika’dan Daha Girişimci Bir Ülke
2010 yılında, 1990 yılına göre iflas kararı alarak işini kapatmak isteyen firma sayısı %65 oranında azalarak son 30 yılın en düşük noktasına ulaştı. Kendi işini kuran Kanadalı sayısı da 2001-2006 arasında %18 artış gösterdi ve 2008 yılında kendi işine sahip Kanadalı sayısı 2,8 milyon kişiye ulaştı.

BARIŞ: En Barışçıl Ülkeler Listesinde Sekizinci Sıra
2007′den beri yapılan en barışçıl ülke sıralamasında 153 ülke arasında Kanada bu yıl altı sıra brden yükselerek 8. sırada yer aldı. B yıl İzlanda’nın birinci konumda olduğu sıralamada Amerika 82. sırada yer aldı.

UZAY: Evrenin Robotları Kanada’da Üretiliyor
2009 yılında Kanada uzay sektörü ihracatı 3 Milyar Dolar düzeyine ulaştı. NASA’nın uzay mekiklerinde kullanılan ve uyduların yörüngeye yerleştirilmesi, bakım ve onarımlarında kullanılan robot kollar Kanada tarafından üretiliyor. İlerleyen yıllarda insanlı uzay görevlerinde de kullanılmak üzere yeni robot kolların geliştirmeleri de yine Kanada’da sürdürülüyor.

SAĞLIK: Sağlık Araştırmalarında Lider Ülke Kanada
Dünyanın önde gelen bilim insanları Kanada’nın sunduğu araştırma imkanları sebebiyle Kanada’yı tercih ediyorlar. Ülke genelinde kök hücre çalışmalarına verilen önem ve ayrılan bütçeler ile insanların kendi kök hücreleri ile tedavi edilebilecekleri teknolojiler geliştirilebilecek.

YEMEK: Fransızlar’ı Kıskandıracak Peynirler
Kanada yiyecek içecek alanında kendi mutfağını yaratma ve dünyaya kabul ettirme yönünde çalışmalarını sürdürüyor. 2009 yılında 2000 katılımcı ile yapılan Dünya Peynir Ödülleri’ni Quebec Eyaleti’nden La Maison Alexis de Portneuf Chévre kazandı.

ÇEVRE: Çevreye Değer Veren Şehirler
Her yıl çöpe atılan 190,000 çocuk oto koltuğu için başlatılan atıkların geri-dönüşümü projesi ile bir ürün çeşidi daha geri kazanılır hale getirildi.

Kaynak: MACLEANS

HİZMETLERİMİZ